flagga Kivik

Nedan följer pressmeddelandet från mötet i Kivik den 27 oktober.

Pressmeddelande Partiet Vändpunkt Skåne bildas 191027)PDF

Pressmeddelande

Partiet Vändpunkt bildar ny skånsk distriktsavdelning Den 27 oktober 2019 bildades ett nytt parti i Skåne - Partiet Vändpunkts skåneavdelning. Förslaget kom upp på ett möte i Malmö den 6 oktober 2019, och förverkligades tre veckor senare. Kivik den 27 oktober 2019: Syftet med mötet var att bilda partiets avdelning i Skåne. Namnet Partiet Vändpunkt Skåne beslutades enhälligt av deltagarna. En interimsstyrelse bestående av fem styrelseledamöter och tre suppleanter valdes till att sitta fram till och med 2020.

Om Partiet Vändpunkt

Partiet Vändpunkt är ett nystartat svenskt parti som vill förena en kraftfull klimatomställning med minskade klyftor och ökad sammanhållning. Det är dags för förändring. Läs våra reformförslag för bl. a en tuffare klimatomställning och ett nytt näringsliv på partiets hemsida.

Reformförslag

Regionalpolitik

Medan människor runt om i landet kämpar för att bevara de sista resterna av samhällsservice i sina bygder fortsätter den politiska majoriteten att koncentrera resurserna till storstäderna. Nedläggningen av hälften av Arbetsförmedlingens kontor är bara den senaste i raden av exempel på hur landsbygden nedprioriteras. Skol- och butiksdöd drabbar allt fler mindre orter och samhällen. Stora värden fortsätter att plockas ut från landsbygden utan någon kompensation.

Så här kan det inte fortsätta. Hela Sverige varken kan eller vill bo i storstäderna. Nu krävs en politisk omläggning av stora mått för att hela landet ska kunna leva.

Partiet Vändpunkt vill se en helt ny politik där samhället investerar för utveckling i alla delar av landet. Läs Vändpunkts tio reformförslag för en landsbygdspolitik som gynnar hela Sverige på hemsidan.

Regionalpolitiskt program

Partiet Vändpunkt Skåne har som mål att driva partiets politik på regional och lokal nivå för att ställa upp till valet 2022. Omställningen händer nu. Det är dags att vi hänger med.

Nästa möte sker i Eslöv den 8 december kl. 17.00

Kontakt:
Sven Stark
0733586059
sven.stark.1989(at)gmail.com
Partiet Vändpunkt Skånes interimsstyrelse